Solution architect interactie

Location: Apeldoorn

Type: Full Time

 

Functie­omschrijving
“Schakelen tussen binnen en buiten, tussen business perspectief en IT architectuur; samen met de solution architect interactie sta ik aan de wieg van vernieuwing in de digitale interactie met burgers en bedrijven.” Gert-Jan Schutte – Manager technologie en innovatie.

IV-accent is het organisatieonderdeel van de Belastingdienst dat IT-processen wil versnellen en applicaties ontwikkelt om onze dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren. De werkzaamheden – innovatie, ontwikkeling, acceptatie, test, productie en beheer en exploitatie van IV-voorzieningen – zijn innovatief en resultaatgericht en de cultuur binnen ons organisatieonderdeel is snel en wendbaar. Kwaliteit staat voorop!

Onze solution architecten realiseren ontwikkelingen die direct van grote invloed zijn op de interactie met burgers en medewerkers. Hoe zorgen we voor een steeds verdergaande digitalisering en versimpeling van onze processen en dienstverlening? Als solution architect stem je de wensen vanuit de business af met de technische mogelijkheden. Je kijkt hierbij naar alle aanpalende processen en zorgt voor wederzijdse afstemming over de gewenste solution. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de digitalisering van een formulier dat in diverse werkstromen gebruikt wordt, of de ontwikkeling van gepersonaliseerde interfaces.

In jouw rol van solution architect vorm je samen met je collega solution architecten, UX designers, en de lead architect het team. Zij werken met een aanpak die gebaseerd is op Design Thinking en Agile. Als solution architect zorg jij voor afstemming van de wensen van de interne- klant, gedefinieerd in een business case, op de technische mogelijkheden en IT architectuur.

Jij vertaalt de behoeftes naar oplossingen die gerealiseerd kunnen worden door één of meer realisatie teams. Hierbij overzie jij het gehele speelveld en zorg je voor communicatie met collega’s uit de verschillende onderdelen, de lead architect en de architecten van andere IT ontwikkelteams, zoals Digital Experience, Webdevelopment en Gegevensontsluiting.

Wat vind jij belangrijk?
Als solution architect wil je pionieren in het realiseren van vernieuwende oplossingen. Je vindt het leuk om samen te werken met verschillende disciplines en samen een succesvolle oplossing te implementeren. Door jouw helicopterview en organisatiesensitiviteit signaleer je mogelijkheden en neem je anderen daarin mee. Je bent aanjager van verandering met impact en overtuigingskracht. Je brengt daarmee collega’s en zeker ook de dienstverlening telkens een stap verder.

Word jij de nieuwe collega van Gert-Jan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Frank Linders of Gitti Swinkels, managementteam IV accent, voor meer informatie of een kennismaking.

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ruime ervaring met het oplossen van complexe IT-vraagstukken in multidisciplinair • verband.
 • Je beschikt over ruime ervaring met (de toepassing van) architectuurconcepten.
 • Je hebt kennis van moderne interactieconcepten en omgevingen.
 • Je bent ervaren in Design Thinking.
 • Je bent bedreven in Agile en Scrum.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van HTML5, CSS3, JAVA, javascript-frameworks als Angular, React en JQuery, en het gebruik van restfull APIs.

Competenties

 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Overtuigingskracht
 • Bestuurssensitiviteit
 • Netwerken

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau: schaal 13
Maand­salaris: Min €4.086 – Max. €6.097 (bruto)
Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
Graag ontvangen wij jouw brief en cv in een Word- of Pdf-bestand. Je kunt deze uploaden via deze link: Klik hier voor het sollicitatieformulier!

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Wekelijks vinden er op dinsdag en donderdag selectiegesprekken plaats op onze locatie Quintax in Apeldoorn.

Een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Company: Belastingdienst

Company URL: https://werken.belastingdienst.nl/

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Job listing: http://jobs.github.com/positions/c09eeede-bfe2-11e8-9909-dbd97fde29f0

keyboard_arrow_up