Forensisch onderzoeker electronic device forensics

Location: Den Haag

Type: Full Time

 

Functie­omschrijving

Met creatieve hacks maak jij data uit een beveiligde telefoon beschikbaar. Belangrijke informatie, zoals een tijdstip of telefoonnummer, kan net dat kleine stukje bewijsvoering zijn wat de doorslag geeft in een rechtszaak. Dit maakt jouw werk belangrijk en heeft directe impact op de samenleving.

Voor jou de uitdaging het toegankelijk maken van (beveiligde) digitale gegevens uit electronic devices zoals telefoons, navigatiesystemen en andere media. Je benadert elke probleemstelling vanuit meerdere invalshoeken met een technische en creatieve aanpak. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Jouw collega’s van het team Digitale Technologie hebben expertise op het gebied van hardware, cryptologie, reverse engineering, datacommunicatie en opslagmedia. Samen werken jullie aan grote operationele opsporingsonderzoeken in opdracht en in samenwerking met onder andere het Openbaar Ministerie en de politie.

Je verricht voornamelijk onderzoek in complexe gevallen waar de klanten zelf niet verder mee komen. Oplossingen variëren van creatieve hacks voor onalledaagse problemen tot aan het ontwerpen en bouwen van robuuste software voor intern en extern gebruik. Zo worden uitgesoldeerde geheugenchips van bijvoorbeeld mobiele telefoons en navigatiesystemen uitgelezen met behulp van door het Nederlands Forensisch Instituut ontwikkelde apparatuur en software. Deze kopie van het geheugen wordt vervolgens geïnterpreteerd om de juiste betekenis (berichten, adresboek, locatie, enzovoorts) aan de data toe te kennen. Naast de toepassing van commerciële tools worden doorlopend methoden door het team ontwikkeld om een toenemende verscheidenheid aan opslagformaten en coderingen inzichtelijk te maken.

Functie-eisen

 • Je hebt een ICT-gerelateerde hbo-opleiding afgerond ,of je hebt een ict mbo-diploma en een aantoonbaar hbo-niveau.
 • Je hebt ervaring met consumentenelektronica, embedded software en micro-elektronica.
 • Je hebt aantoonbare kennis van meerdere programmeertalen (C, C++, C#, Java, Python).
 • Je kunt zelfstandig onderzoeken opzetten en uitvoeren.
 • Je bezit een uitstekend uitdrukkingsvermogen in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Competenties

 • accuraat;
  • analyseren;
 • samenwerken;
 • zelfontwikkeling;
  • plannen en organiseren.

Wat vinden wij nog meer belangrijk?

Je hebt een nieuwsgierige en creatieve geest, bent leergierig en wilt continu vernieuwen. Je bent gemotiveerd om te presteren en beschikt over een bovengemiddeld doorzettingsvermogen. Daarnaast is het belangrijk dat je methodisch en gestructureerd werkt en stressbestendig bent.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 11

Salaris­omschrijving Op deze functie is het Functiegebouw Rijk van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring. De mogelijkheid bestaat dat je in beginsel via een aanvangsschaal wordt aangesteld. Deze kan één schaal lager zijn dan de betreffende functieschaal.

Maand­salaris Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)

Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling

Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling

Minimaal aantal uren per week 36

Maximaal aantal uren per week 36

Veiligheidsniveau Een veiligheidsonderzoek op niveau B maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
Kijk voor informatie over het (niveau van het) veiligheidsonderzoek op de site van de AIVD. (https://www.aivd.nl/onderwerpen/veiligheidsonderzoeken/voor-de-werknemer)

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

Solliciteren? Nadat je via de ‘link‘ hebt gereageerd kun je jouw motivatie en cv als word of pdf-bestand uploaden. We nodigen je graag uit in je motivatiebrief ook iets over jezelf te vertellen.
Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het Nederlands Forensisch Instituut van groot belang. Voor deze functie geldt dat er een veiligheid B-onderzoek moet worden opgestart bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Ook een geheimhoudingsverklaring maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Een assessment (psychologische en vaardigheidstest) maakt mogelijk deel uit van het sollicitatieproces, net als het opvragen van referenties en het inzetten van een (online) screening.
Wanneer je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van je beschikking mee.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Company: Ministerie van Justitie en Veiligheid

Company URL: http:

https://ministerievanjustitieveiligheid.redirect.your-jobresponse.com/forensisch_onderzoeker_electronic_device_forensics_den_haag/251269/V819/solliciteren

Job listing: https://jobs.github.com/positions/2a3cc515-9bbe-4e97-9580-d3103e04d84a